Деси отмести за ден Фандъкова

Мисия София

28-03-2013, 11:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината се готви за "Мениджър за един ден"

Кметицата откри инициативата "Мениджър за един ден"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри инициативата "Мениджър за един ден".

Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмант България. Това е 12-то издание, чиято цел е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера.

Фандъкова каза, че за нея е чест да открие инициативата, в която тя се включва с много голямо удоволствие и ентусиазъм от няколко години.

Кметът поздрави екипа на министерство на образованието за това, че са разкрили идеята за предприемачество в училище, което дава възможност за крачка напред.

Тя предаде щафетата на кмета за един ден на София – Деси, която вече е видяла работното ежедневие на Йорданка Фандъкова, след като двете поработили заедно, макар и за кратко.

"Гарантът за това да има морал в институциите са правилата и процедурите – ясни правила, ясни процедури и контрол", каза Фандъкова.

Тази година повече от 1000 ученици и студенти от страната ще заемат ръководни позиции в над 250 компании, институции и организации в рамките на "Мениджър за един ден".

Младежи на възраст между 16 и 23 години за пръв път ще се впуснат в сериозния бизнес.

По традиция и тазгодишното издание на инициативата ще бъде подкрепено от редица влиятелни публични личности. 

За кариерното ориентиране на младежите важна роля ще играят и професионалистите, които ще запознаят учениците и студентите с различни методи на управление на организациите, пазарните модели, както и ще им дадат съвети за успешен бизнес.