Президент за един ден (СНИМКИ)

Политика

28-03-2013, 11:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плевнелиев към младежите: Всички ние с гражданското общество сме държавата!

За втора поредна година в президентството се проведе инициативата "Мениджър за един ден", организирана от Джуниър Ачийвмънт-България, в която участници ще бъдат петима ученици и студенти от цялата страна.

Поканвайки ги в кабинета си, Росен Плевнелиев заяви: "Днес в президентството имаме прекрасни млади хора. Те идват днес, за да работят заедно с нас, защото трябва да познават собствената си държава, защото всички ние с гражданското общество сме държавата"

Изпълняващ длъжността държавен глава за ден е ученикът от 12-и клас природо-математически профил от 18 СОУ в София Никола Янев.

"Ученикът, който бе избран да е и. д. президент ще подготви моите посещения в Унгария и Дания", посочи Росен Плевнелиев.

Другите четирима ученици и студенти, които дойдоха на "Дондуков" 2 ще изпълняват длъжностите и. д. прессекретар, и. д. външнополитически секретар, и. д. секретар по регионалното развитие и и. д. секретар по здравеопазването и образованието.

"Днес искам да направим най-ползотворния ден с посещението на ученици в президентството. Искам да дам интересни идеи за насоките, в които да се развива нашата страна – за ползата от зелената енергия, за използването на енергоефективни уреди и др.", заяви и. д. президентът Янев, който сподели още, че е кандидатствал в университети във Великобритания и се надява, че ще продължи обучението си там.