България без Григор Димитров в Пловдив

Спорт

28-03-2013, 11:55

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двубоя срещу Естония ще се проведе от 5 до 7 април

От Естонската тенис федерация обявиха състава си за двубоя срещу България за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис", която ще се проведе от 5 до 7 април в Пловдив на червените кортове на ТК Локомотив, пише Sportline.bg.

Капитанът на състава Пеетер Ламп няма да може да разчита на №126 в световната ранглиста Юрген Зоп, който е контузен. В негово отсъствие в отбора на гостите са повикани Владимир Иванов (№452 в ранглистата на единично), Маркус Кернер (№1342 на сингъл), Мик Ирдоя (№1120 в класацията на двойки) и Антон Павлов (№1338 при дуетите).

Иванов и Кернер играха и при загубата от Ирландия в Дъблин през февруари с 2-3. Ирдоя има девет двубоя за националния отбор, но за последно е участвал през 2008 година. 17-годишният Павлов е абсолютен дебютант в тима.

България също ще бъде в Пловдив без първата си ракета Григор Димитров, поне за момента. Капитанът Димитър Господинов ще разчита на Александър Лазов (№490 в световната ранглиста на единично), Димитър Кузманов (№555), Тихомир Грозданов (№729) и Валентин Димов (№955 в класацията).

Жребият за срещата България - Естония ще се тегли в четвъртък, 4 март, в Пловдив, в присъствието на главния съдия Андрей Корнилов от Узбекистан. По регламент капитаните могат да сменят до двама от заявените състезатели до 24 часа преди жребия.

България и Естония са се срещали само веднъж за Купа "Дейвис". Това стана през 1997 година, отново в Пловдив, когато националите спечелиха с 3-0. Двубоят е от груповата фаза на трета група. Иван Кескинов, Ивайло Трайков и Иво Братанов не дават и сет на съперниците си.