Полицейски календар счупи тъпомера! (СНИМКИ)

Булевард

28-03-2013, 12:29

Снимка:

genoveff.com

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Липсващи дати и високосен март е хита в него

Макар и с леко закъснение, попаднахме на уникален полицейски календар в блога на genoveff.com.

Целта на всеки календар е да ни помага да се ориентираме за дните и датите, но когато ви попадне такъв и видите полицейски символи винаги имайте едно наум.

Още с първия месец униформените, които са стъкмили това чудо на ориентира, ни изумяват с липсата на 1 януари. Явно за хората под пагон датата 1-ви не съществува, като причините може да бъдат две - или изтрезняват, или дежурят.

Свикнали да работят и в делници и празници, в същия месец почивните дни неочаквано са превърнати в делнични. Тук съзираме дългата ръка на шефовете, които явно искат да спестят по високите надници на тези, които работят събота и неделя.

И въпреки очакванията за още по-интересен февруари се оказва, че той е точен!

Но какво да кажем за март? Първо липсва датата 2-ри, а едва ли някой може да разбере 6 и 7, както и 13 и 14, събота и неделя ли са или сряда и четвъртък. На позналите - честито, но полицейския март не спира с изненадите. Оказва се, че не само февруари, но и март също може да бъде високосен. Не вярвате - ами насладете се!

Месец април отново изненадва с точност, за да дойде най-големия смях - май.

Два пъти има датата 2-ри, но за 3-ти никой не се е сетил. Съботите и неделите отново са трансфирмани в допълнителни сряди и четвъртъци. Но най-култово си остава липсата на 24 май. Една дата, която ако беше известна на съставителя на календара тази статия нямаше да съществува.

Все пак трябва да го поздравим, че до края на годината няма грешки. Може да учудващо, но е факт. Салют!