ВМРО скокна на "Софийска вода": Извинете се!

Мисия София

28-03-2013, 13:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те се подиграват, за половината от българите месото е мираж, заяви Ангел Джамбазки

ВМРО поиска от ръководството на "Софийска вода" публично да се извини на гражданите от София за думите на управленски си кадър Етиен Пети, че е нужно ново увеличение на водата в столицата.

Обидно е да се твърди, че цената на водата е ниска, защото струвала колкото два килограма месо или няколко сандвича. Това е подигравка, тъй като за 50% от българите месото е мираж, именно заради грабителската политика на монополите, сред които е и "Софийска вода", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и общински съветник в София.

Предупреждаваме ДКЕВР да не се влияе от провокациите на ръководството на монополиста. Настояваме Комисията да не се произнася по искането за увеличение на цената на водата, защото тя е достатъчно висока и няма нито законова, нито икономическа необходимост от това, допълни Джамбазки.

До момента ВМРО е внесла три доклада за разваляне на концесията в Столичния общински съвет, както и няколко обжалвания на повишените цени на водата пред Върховния административен съд.