Бизнесмен трупа дългове, тарашат дома на дъщеря му (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

28-03-2013, 14:58

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Описват печки, телевизори и дрехи заради 13700 лева

Частен съдебен изпълнител разгневи собственичка на апартамент на ул. “Димитър Николаев”, 58 в Пловдив.

Тази сутрин Христо Калпакчиев се появил пред вратата на Надежда Алексиева, за да опише имуществото в жилището й. Причината - натрупани задължения в размер на 13 700 лева. Дамата била шокирана, защото по думите й на никого не дължи нищо. "Това е взлом! Появяват се тук и накърняват доброто ми име, аз съм и домоуправител", каза Надежда.   

Оказа се, че длъжникът не е младата жена, а нейният баща – Христо, чиято адресна регистрация е на същия адрес. На ул. "Димитър Николаев" № 58 се води и седалището на фирма "Галакси", която е собственост на таткото-бизнесмен.

Справка показва, че на 2 март т.г. Надежда лично е подписала писмо, с което е била предупредена за случката днес. Когато получа нещо, подписвам го и толкоз. Не знам за какво е ставало дума, обясни тя. Седмица по-късно, на 9 март, баща й също е бил уведомен, че имуществото ще бъде описано.

По обяд Надежда бе изненадана, а баща й отсъствал, не отговарял и на телефона.

По делото има 9 изпълнителни листа. Дълговете на таткото-бизнесмен са натрупани към "Интерлийз Ауто" ЕАД.

Ако у вас се регистрират 50 човека и те извършват каквото и да е, нормално ли е да влязат във вашето жилище. Всичко вътре е мое. Откъде накъде ще идва някой да ми търси отговорност, било то и за баща ми, пита Надежда.

Имам право да опиша вещи, които са във владение на длъжника, контрира съдебният изпълнител.

Униформените от Второ РПУ отказаха да вкарат Калпакчиев в жилището, тъй като късно входирал документ в полицията за съдействие при изпълняването на задълженията му. Описът на телевизори, мебели и печки се отлага за дни.