Британските майки плещят повече и от Камерън

Животът

28-03-2013, 15:52

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Майките отговарят дневно на 300 въпроса на своите малчугани

"Защо водата е мокра?" , "Къде свършва небето?", "От какво са направени сенките?", "Защо небето е синьо?", "Защо рибите дишат под водата?" са само част от въпросите, на които трябва да отговаря ежедневно всяка майка.

Британските майки трябва да отговарят на повече въпроси от децата си за един час, отколкото Дейвид Камерън по време на изслушванията на премиера в парламента, показва проучване на Острова.

Майките трябва да отговарят на средно 23 въпроса на час спрямо 22 за Камерън. Изследването установило, че това са най-разпитваните хора във Великобритания при това на най-различни теми.

Най-много въпроси се задават по време на хранене – 11. Следва разходката по магазините с 10 и четенето преди лягане с 9 въпроса. 9-годишните момчета са най-доволни от знанията си и задават само по 144 въпроса на ден или един на всеки пет минути.

Най-любопитни са 4-годишните момичета, като задават невероятните 390 въпроса дневно или средно по един въпрос на всяка минута и 56 секунди. А средностатистическата майка трябва да отговаря на въпрос на всеки две минути и 36 секунди.

Интересното е, че 82 на сто от малчуганите ходят при майките, а не при бащите си, когато имат питане. 24 на сто от децата споделили, че питат мама, защото баща им обикновено казва "питай майка си".

Но макар броят на въпросите, задавани от децата, да намалява с възрастта, трудността им се увеличава.

82% от майките признават, че не могат да им отговорят, а 90 на сто дори споделят, че са използвали тайно Google, за да намерят решението на поставен от детето проблем.