Добро утро в петък!

Мисия Пловдив

29-03-2013, 06:48

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив днес

Добро утро в последния работен ден на месец март. В Пловдив петък няма да ни изненада по отношение на времето – очакват ни облаци, слаб дъжд и температури до 11 градуса. Сега му е времето и да припомним – остават само две дни до въвеждането на лятното часово време. Не забравяйте!

Пловдив ще докаже и защо бе избран за АРТ ГРАД на България.

Днес между 12 и 14 часа в Музеен център за съвременна история пловдивските журналисти ще могат да се запознаят с фотоизложбата "Дива Канада" на Мери Куцаров. Официалното й откриване е на 1 април от 17,30 часа в центъра на ул. "Ангел Букорещлиев" № 14.

Аркадиуш Жабовски и Анна Димо подреждат "Иконата през погледа на Жабовски и Анна Димо" в галерия ХебросАрт. В навечерието на Великден художниците са решили да покажат един различен поглед към иконата. Всички техни творби са рисувани с пчелен восък, с която техника са рисувани и първите християнски икони.

Откриването на изложбата е днес от 18 часа. От галерията съобщават, че всеки следващ петък, в продължение на един месец, ще откриват същата излобжа, но с различни творби на двамата художници.

Операта кани всички меломани от 19 часа за премиерата пред пловдивска публика на Реквием в до минор от Луиджи Керубини. Произведението е написано в памет на крал Людвиг Шестнадесети, премиерата му е била през 1817г. в Париж. У нас това произведение не е достатъчно известно. Пловдивската публика ще има възможност да се наслади на премиерата му,в изпълнение на Хор и Оркестър на Държавна опера Пловдив и италианският диригент Лучано ди Мартино. В концерта е включена и най-известната симфония на Моцарт-Номер 40, в сол минор.