Мъж плаши да се пали пред Общината (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

29-03-2013, 12:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Поискал спешна среща с кмета Иван Тотев. Пожарна и полиция строени пред сградата

Пловдивчанин заплаши, че ще се самозапали пред общината в Пловдив. По неофициална информация той нахлул в сградата и поискал среща с кмета. Бил около 50-годишен.  Мъжът поставил ултиматум, че ако не бъде приет от Иван Тотев ще си драсне клечката точно в 11, 30 часа. От охраната му обяснили, че градоначалникът приема само в определени дни и то с предварително записване. Въпреки това мъжът гневно продължил да настоява да се види с кмета. Гардовете го попитали какъв му е проблемът, а той отвърнал: „Ще видите какъв ми е проблемът в 11, 30 часа“. След което заплашил, че ще се самозапали. Странното било, че бил с две шапки. Това разказал шефът на охраната Николай Николаев пред репортери.

На място пред общината са строени полицаи и огнеборци, които са дошли с една от новите пожарни коли. Преглеждат се и охранителните камери. Към момента дежури един бус и униформени, които ще останат през целия ден по заповед на шефа на Охранителна полиция комисар Тодор Гребенаров, научи репортер на Plovdivutre.bg. Мъжът обаче не се появи отново на мястото, както се бе заканил. 

„Не, не е искал среща с кмета. Информацията, която имам аз е, че някой е влязъл във фоайето на общината и се е развикал, че като се върне ще видят те какво ще стане“, отрече позицията на охраната зам.-кметът Александър Държиков. По думите на вицето кметът на Пловдив Иван Тотев е на разположение и винаги посреща тези, които искат да говорят с него. „Нямало е заявление за среща с градоначалника“, повтори Държиков.

Зам-кметът не описа човека, защо това били подробности. Охранителните камери са го заснели, но той не бил гледал записите.