Е-записването за детските градини и ясли започва

Мисия Бургас

29-03-2013, 16:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтираха детски градини в община Поморие с европари

За първа година записването е за всички възрастови групи

От 1 април стартира електронното записване в детските гредини и ясли в Бургас. За първи път в него ще могат да участват не само родителите на най-малките, а ще бъде за децата от всички възрастови групи. Записванията са за всички детски заведения ан територията на община Бургас.

Всички родители могат да извършат регистрация на документи за участие в класиране за прием 2013 от началото на месец април до края на месеца. Това става чрез попълване на електронния формуляр на страницата "Регистрация" в електронната система, както и на място, в едно от трите детски заведения, в които се кандидатства. 
Родителите, които нямат достъп до компютър или интернет, ще могат да кандидатстват в детските заведения, чийто персонал е инструктиран да ги обслужи и своевременно да "качи" данните в системата. Въпреки този компромис записването и класирането ще се извърши изцяло по електронен път.

 

За улеснение на родителите в www.burgas.bg има активен банер, който води до специално създаден за целта сайт с адрес, който е www.dzburgas.org 

Там може да се заяви кандидатура на дете за участие в класиране за прием в детско заведение и да се провери самото класиране. Там родителите ще намерят информация за всички детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на община Бургас, като използват виртуалната карта, за да открият детските заведения в района, в който живеят, и да се информират за броя свободни места.