Илиан готви изненада на Гонзо за дербито на "Тича"

Спорт

30-03-2013, 13:06

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Старокин и Михелич излизат титуляри за Левски срещу Черно море във Варна

Треньорът на Левски Илиан Илиев ще изненада Георги Иванов със стартовата единайсеторка на "Тича". Мачът между "сините" и Черно море е днес от 15.00 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ7.

Треньорът на Левски обмисля да пусне Даниел Димов като дефанзивен халф. Решението на Илиан е продиктувано най-вече от тежкия терен във Врана. Заради това той скиа да използва физиката на 24-годишния футболист в център ана полузащитата. Ходът е доста изненадващ, тъй като бившият играч на Черно море записа доста мачове като централен защитник.

Така вместо Димов партньор на Везалов в ядрото на отбраната ще е Ромен Ели. Французинът е оставил много добри впечатления у Илиев в тренировките, заради което ще получи нов шанс за изява. Очаква се вляво на ариергарда да стартира Нуно Пинто. Португалецът не се намира в много добра форма, но въпреки това отново ще бъде предпочетен вместо Старокин. Юношата на ЦСКА все пак ще се появи на терена срещу Черно море, но в халфоват алиния. Той ще заеме позицията на втори дефанзивен полузащитник заради липсата на контузения Гаджев.

В ролята на плеймейкър ще действа Рене Михелич. Словенецът беше титуляр и срещу Литекс, но не впечатли. Въпреки това Илиан отново ще му гласува доверие. Почти сигурно дебют за Лески ще направи Милен Василев, който ще заеме мястото на Кристовао Рамос.

От своя страна Георги Иванов до последно ще умува с каква атакуваща формация да излезе срещу "сините". Със сигурност "моряците" ще играят с един нападател, а точно зад него ще бъде позициониран още един играч. С равни шансове да започнат на върха на нападението са Мирослав Манолов и Хермес Паломино. По всяка вероятност зад един от двамата ще бъде капитанът Георги Илиев, а като опорни полузащитници ще дйстват бразилците Самуел Камазола и Еденилсон Бергонси. Фаворити да играят по двата фланга са Кристиан Идалго и Симеон Райков. Има вариант Георги Илиев да бъде изтеглен по-назад, а зад тарана да играе Георги Божилов. Последният обаче натрупа серия от разочароващи изяви и очакванията са да остане на пейката. Въпросителни пред Гонзо няма само за защитата. Тя ще бъде в обичайния си вариант - Александър Александров и Росен Колев ще играят в центъра, Сашо Александров ще бъде десен бек, а Себастиан Комел - ляв. Извън сметките на Георги Иванов за Левски ще остане Илиян Капитанов, който се завърна с контузия от лагера на младежите.