Първата коалиция е факт - НДСВ и отцепниците от ДПС

Политика

30-03-2013, 15:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Център – свобода и достойнство" е регистрирана под номер едно

НДСВ и Народна партия "Свобода и достойнство" първи регистрираха в ЦИК Коалиция "Център – свобода и достойнство" за участие в предстоящите парламентарни избори на 12 май.

Коалицията за парламентарните избори 2013 г. е регистрирана под номер едно, съобщи председателят на НДСВ Христина Христова.
Тя припомни, че преди повече от година НДСВ е заявила, че ще търси съюзници, защото страната е в трудна ситуация и трябва да се работи за излизане от кризата, трябва да се работи за промяна на социалния статус на хората.

"Такива съюзници видяхме в лицето на Народна партия "Свобода и достойнство". Самата основна дума, която е в заглавието на Народна партия "Свобода и достойнство", а именно "свобода" е основната дума в либералния речник. НДСВ е либералноцентристка партия и мисля, че трябва на България и на българите свобода от корупция, свобода от бедност, свобода от монополи, свобода на семейството, на индивида, на бизнеса, на институциите да спазват законите. Ето защо мисля, че имаме основание да се опитваме да работим заедно за доброто на България", аргументира се Христова.

Корман Исмаилов, председател на Народна партия "Свобода и достойнство", заяви от своя страна, че днес в тяхната партия трябва да приключи процесът по номинации. За нас е много важно с една максимална синергия с коалиционните ни партньори максимално да мотивираме структурите в страната, така че съм убеден, че ще успеем да постигнем най-добрия резултат с най-достойните хора в листите, каза Исмаилов. Има вероятност аз да съм водач на листата в Кърджали, посочи той.