Поне трима депутати от Пловдив в новия парламент?

Мисия Пловдив

30-03-2013, 15:50

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

55 са номинираните от БСП , днес става ясно кои ще водят листата в нашия град

БСП избира канидат-депутати за листата си в Пловдив-град. Водач е Стефан Данаилов, който заяви преди началото на конференцията, че очаква минимум трима народни представители да влязат в следващия парламент с червената листа от Пловдив, съобщи Радио Пловдив. Лидерът на социалистите в Пловдив и областта Героги Гергов заяви, че е време да изметат ГЕРБ от политическото пространство на 12 май.
Очаквам и удари под кръста, но трябва да убедим хората, че ние сме алтернатива и се надявам пловдивските социалисти да са активни по време на кампанията. Аз съм биткаджия и ще се справя с кампанията в Плевен и в Пловдив, заяви Стефан Данаилов. Захари Георгиев заяви, че гражданската квота ще бъде на второ място в листата за Пловдив. Той очаква, че ГЕРБ ще извади листата си едва когато БСП е готова с тяхната.
Георги Гергов заяви, че основният опонент на социалистите са ГЕРБ. На второ място той посочи Движение "България на гражданите'', следвани от ДПС, Атака , Коалицията Лидер - НИЕ и СДС. Гергов предупреди актива на червените, че има точни сведения, че ГЕРБ вече
купуват ромски гласове.
Тук ще се изправим срещу тежката артилерия на партиите- срещу Бойко Борисов или Менда Стоянова, обяви Гергов и открои другите имена Павел Шопов от Атака и Иван Костов от ДСБ като водачи на листите в града. Гост на конференцията на БСП от националното ръководство е само Мая Манолова.
55 са номинираните от БСП за депутати. Градската конференция на закрито за медиите заседание ще подреди до 16 часа листата за народни представители.
След като стана ясно, че второто място е за гражданската квота, се очаква спора да бъде кой ще остане на трето място в градската листа на червените.