Дъщеря на пловдивски журналист – кулинарна звезда в ББС

Мисия Пловдив

30-03-2013, 16:50

Снимка:

Дейли мейл

Автор:

ПОТВ

Всичко от Автора

Силвена Роу води популятно ТВ предаване и поддържа външния си вид с „кръв от млади мъже“

Във вчерашния си брой популярният английски вестник "Дейли мейл" помества статия за новата кулинарна звезда на острова - Силвена Роу, водеща предаване в ББС, съобщават колегите от ПОТВ.
Авторът на статията я описва като "микс от котешки очи и чувственост". Припомня се отговорът на Силвена, когато я питат как поддържа външния си вид. Тя казва "пия кръв от млади мъже".
За нейни родители се посочват "пловдивски журналист и домакиня".
Добре е да припомним, че Силвена е дъщеря на известния в миналото Йохан Лаутлиев - дългогодишен заместник-главен редактор на вестник "Отечествен глас", а след това на Народна библиотека "Иван Вазов". Йохан бе с турски корени и както Силвена е споменавала в своите предавания, от него е научила и някои тайни на турската кухня.
Така че моминската фамилия на Силвена е Лаутлиева. Известният пловдивски фотограф Никола Лаутлиев е неин първи братовчед.Тя отива да учи във Великобритания, там се омъжва, започва работа в ресторант, но красотата и аритстичността й са забелязани и оценена в ББС, където пред 6 години започва да води кулинарно шоу. Вчеращната публикация говори, че популярността на шоуто расте.