Спипаха проститутките на "Красна поляна" и "Белите брези"

Крими

31-03-2013, 08:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Фризьорка и служителка в погребално бюро участвали в търговията с плът

Шест дами, част от които работещи като проститутки, и двама шофьори са въртели мрежа от публични домове в шест различни квартала на София.

Разбитата банда осигурявала платен секс за мераклиите в доста широк регион - от кв. "Манастирски ливади", "Красна поляна", "Стрелбище", "Белите брези", "Филиповци", като бардак имало и в центъра на София на улица "Екзарх Йосиф". Във всеки от клубовете работели около 3 момичета, някои от които били спипани по време на сеанс с клиенти.

Антимафиоти от ГДБОП атакуваха бардаците по едно и също време в сряда, за да не могат участничките в схемата да се предупредят. Според официалното съобщение на МВР групата е била ръководена от Красимира Бонева и Траяна Костадинова. Те са сочени от прокуратурата като хората, които са координирали работата и са набирали момичета.

Повечето от жриците на любовта са със средно образование, имат деца и се грижат за болни роднини, поради което всичките поискаха да бъдат освободени. В съдебната зала се разбра, че една от задържаните работи на граждански договор към погребална агенция, в която изработвала некролози. Друга задържана пък имала легален бизнес като фризьорка. Според свидетелските показания на част от 27-те установени проститутки по време на полицейската акция половината пари отивали за труженичките, останалите - в общ портфейл. С тях се покривали наемите на апартаментите и се плащали консумативи като кондоми. Предполага се, че останалата част е отивала у организаторките.

За един от бардаците била избрана нова кооперация в кв. "Манастирски ливади", в която повечето жилища били празни и нямало кой да издаде девойките.

Публичният дом в кв. "Красна поляна" бил на първия етаж в стара панелка. Изборът на първия етаж не е случаен, тъй като пияните клиенти рядко предпочитали да се качват нагоре.

От думите на прокурор Тафров пред съда стана ясно, че всеки месец Красимира Бонева, известна още като Краси Фотографката, вземала по 100 лева от момичетата, за да им прави нови снимки, които били качвани в сайтове, рекламиращи платени сексуслуги.