Богатите си остават богати, дори зад решетките

Мисия София

31-03-2013, 10:03

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Нито стотинка не е отнета от софийски бандити за 7 г.

Нито една стотинка, собственост на богати столични бандити, не е била конфискувана в полза на държавата от създаването на комисията за отнемане на престъпно имущество преди 7 г.

За този период са били запорирани имущества и са водени преписки и дела за над 67 млн. лева от софийската дирекция на комисията, но няма нито едно съдебно решение, което да е влязло в сила и да е в полза на държавата.

Само едно дело за конфискация в София е минало през три съдебни инстанции, то обаче е било решено в полза на ищеца - мъж, осъден за незаконно притежаване на оръжие.

25 млн. лева е най-голямата банкова сметка, запорирана от комисията за отнемане на имущество в София. Най-скъпият имот, за който е подготвен иск за конфискация, пък е за хотел в Банско, оценен на 10 млн. лв., собственост на софийски бизнесмен.

Липсата на конфискувано имане на бандити в полза на държавата е заради бавни процедури по събиране на документация и неефективна практика в най-голямата дирекция на комисията.

Всички нейни служители и членове се надяват, че с вече влезлия в сила нов закон конфискацията наистина ще започне да работи на практика.