Развод в Пловдив: Госпожо Кунева, не ви вярваме! (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

31-03-2013, 12:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Парашутисти от София са водачи на листите. 2000 напуснаха Кунева

Близо 2000 членове на „Движение България на гражданите" напуснаха партията на Меглена Кунева. Областният координатор на Пловдив Дани Каназирева обяви решението на форум в града. Над 500 души заявиха, че вече не вярват в политическия проект на Меглена Кунева и не искат да са част от него.

На два големи екрана в претъпкана зала се появиха надписи: Госпожо Кунева, не ви вярваме!

Не искаме да ставаме съучастници в поредната политическа лъжа, заяви в речта си Дани Каназирева.

По думите й платформата на движението е повърхностна, популистка, "достоен за лява партия, не и за десен проект; празни обещания и метафори".

“Движение България на гражданите” е най-болезнено рухналият мит, чиято несъстоятелност лъсна още при първия намек за власт. Нека няма заблуди - това не е и никога не е била партия на гражданите, това е партията на Меглена Кунева и на приближените й. От самото си начало този политически проект е последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията, заяви Каназирева.

Днес 873 членове на партия  “Движение България на гражданите” и 855 членове на сдружението от Пловдив и областта казваме: Госпожо Кунева, отказваме се! Точно защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме!”, каза от трибуната Каназирева.

В петък стана ясно, че за водач на листата в Пловдив и областта Меглена Кунева поставя софиянец и непопулярен в града ни човек. Листата за народни представители ще оглави Калин Томов. Той е организационен секретар на движението и дясната ръка на Кунева.

Водач в областната листа е Димитър Танев, секретар на Министерството на образованието по време на Тройната коалиция, когато министър беше Даниел Вълчев. Танев няма нито една номинация в общинските структури.

Трусове в Движението има в Сливен, Пазарджик, Бургас и в други градове.