Лудогорец дръпна на върха след победа над десет "железничари"

Спорт

31-03-2013, 18:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Локомотив (Сф) подава жалба срещу съдийството

Лудогорец победи с 1:0 Локомотив (София) в Своге, в мач от 19-ия кръг на "А" група, съобщи Sportline.bg. По този начин шампионите увеличиха преднината си пред Левски на върха в класирането на 4 точки. Единственият гол в мача отбеляза резервата Михаил Александров в 61-ата минута. Най-спорният момент в двубоя обаче дойде в 25-ата минута, когато главния съдия Станислав Тодоров показа пресилен директен червен картон на Кристиян Добрев. Още на почивката от ръководството на "железничарите" заявиха, че ще подадат жалба срещу отсъжданията на международния рефер.

 

Станислав Генчев отправи първия удар в мача в 8-ата минута, но топката излезе в аут. Девет минути по-късно и Иван Стоянов пробва далечен шут, но вратарят на домакините Валентин Галев спаси без никакви проблеми. В 19-ата минута шампионите създадоха първата сериозна опасност. Йордан Минев намери с прекрасен пас по въздуха Марселиньо в наказателното поле. Бразилският плеймейкър върна малко назад към Мирослав Иванов, който обаче подходи несериозни и вместо да стреля силно от чистата позиция, се опита да прехвърли Галев, но безуспешно. В 25-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Кристиян Добрев и Марселиньо скочиха за висока топка и футболистът на "железничарите" неволно удари с лакът бразилеца в главата. Без да се замисля обаче Станислав Тодоров извади директен червен картон на защитника на Локомотив. В 33-ата минута Емил Гъргоров получи топката с гръб към вратата извън наказателното поле. Овладя я на гърди, обърна се и стреля от воле, но Галев отново беше на мястото си. Две минути по-късно Иван Стоянов стреля т точката за дузпата, но вратарят на столичани показа страхотен рефлекс и със сетни усилия спаси. В 43-ата минута Атанас Борносузов отправи удар почти от центъра, но не затрудни по никакъв начин Владо Стоянов, тъй като топката мина над вратата. В продължението на първата част Иван Стоянов стреля, но дясната греда спаси Галев. Топката обаче попадна в Йордан Минев, който шутира веднага. Ударът на национала обаче бе нескопосан и топката мина на метри от вратата.

 

В 52-ата минута дойде ново спорно положение в мача. Антонио Павлов бе изведен сам срещу Владо Стоянов, но страничния съдия маркира засада. В ответната атака Марселиньо преодоля защитник на Локомотив в наказателното поле и стреля, но Галев отново спаси. Топката отново се озова в плеймейкъра, но при повторния си опит той не уцели вратата. В 61-ата минута Лудогорец най-накрая поведе. Минев върна от аутлинията към Марселиньо, който стреля. Галев спаси, но топката се озова в резервата Михаил Александров, който с удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл откри резултата - 1:0 за шампионите. В 67-ата минута крилото на "орлите" можеше да вкара втори гол, но топката мина на сантиметри от страничната греда. В 82-ата минута Милесавлевич пробва удар малко пред наказателното поле, но Галев плонжира и спаси.

 

До края на мача не се случи нищо интересно и така след две поредни равенства - 0:0 с Берое в Стара Загора и 1:1 с Пирин (Гоце Делчев) в Разград, Лудогорец отново се върна на пътя на победите.