Зооелементите - аут от пролетния шик код

Бургас Лайф

01-04-2013, 06:03

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Цветчета в косите, но не и рога на главите, гласи тенденцията

С пропускването на пролетта, началото на сезона, в който възкръсват дървета и цветя, идва новата вълна в дамските облекла.

Още с първите истински пролетни дни шик кодът гласи - сплетете косите с пурпурните и виолетови цветчета в тях. Световните модни диктатори обаче са избрали нежните вдъхновители – цветята да присътват натрапчиво и ярко върху рокли и ризи, клинове и поли и дори по обувките и зад ушите.

Всички тези модни решения, които смело направиха отскок с леопардова бързина от фауната към флората можеха да бъдат определени като кич и липса на добър вкус само преди по-малко от две години, сега обаче плочата се обръща на 180 градуса, за да върне пастроалната картина обратно на подиума и в гардероба ни.

 Ако едноцветните и семпли модели останат без флорално ухание, то в тях влизат винтидж елеметите и материите с изчистен релеф на рози, лилии или лалета. Всъщност често срещан детайл при бродираните салфетки и каренца  на една кука.

Цветята присъстват навсякъде около нас, но тази пролет ще бъдат и по нас. Флоралното течение вече влезе и през уханието на най-новите дизайнерски аромати. Част от тях дори използваха въображението си и поставиха уханието на морските и подводни цветя като арфодизиак в парфюмите си.

От "Алиса в страната на чудесата" до "Малката Ида" тази пролет жените с въображение могат да се потопят в различен моден сценарии на приказка по избор, защото тенденциите го позволяват.

Цветове като аквамарин, тюркоаз и корал пък ще бъдат най-масовите по улиците на града, след като бяха избрани в колекциите на най-добрите от световния подиум миналото лято.

Грамадни обеци и тежки пищни колиета ще се налагат през тази пролет и през летния сезон. Удобен аксесоар като шала и пашмината ще влязат в прекрасна употреба по решение на модните стилисти. Те ще са актуални в бродерия и памук за врат, но и за глава, но под формата на добре направен тюрбан.

Шнола, фиба или диадема и ситни цвечтета в косите, до цели букети могат сводобно да украсяват главите на дамите. Модерни за косите ще бъдат роди зелени листчета и клонки, остава единствено дамите да опазят красивите си главици от еленови рога, защото енимал стила си заминава.