Благодаря – думата, която притежава силата да промени живота ви

Животът

01-04-2013, 09:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бъдете благодарни на всички за всичко

От деца ни учат, че доброто възпитание означава да си любезен и винаги да благодариш. Малка част от родителите обаче могат да обяснят на рожбите си по-дълбокия смисъл на тази дума. При всички положения благодарността е нещо повече от приятни обноски и любезност. Всъщност тя е стил на живот, вътрешна философия , светоусещане…

 Може би не сте забелязали, но самата дума е образувана от две части – „благо“ и „дарявам“. Чрез нея ние даряваме благо както на околните, така и на себе си. „Благодаря“ е вълшебна дума, която притежава силата да промени живота ви.

Още в дълбока древност известни философи са стигнали до извода, че тази дума е чудодейна. Цицерон например отбелязва, че не иска да притежава до такава степен нито едно качество, както умението да е благодарен. „Това е най-високата добродетел, майката на всички останали“, смята той.

Различни философски школи и култури отбелязват, че благодарността е онова позитивно чувство, което премахва егоизма и кара човека да обърне внимание на другите и да се наслаждава на общуването си с тях.

Законът на благодарността гласи, че колкото повече човек благодари на всички за всичко, толкова по-добре се развива животът му и постига по-добри резултати. Ако нямате навика да благодарите, започнете да го правите и вижте какви чудеса се случват.

Източник: prekrasna.bgСнимка на Деня

Щрихи от Плевен