АРТ шампионат търси млади таланти

Пловдив Лайф

01-04-2013, 10:50

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-добрите ще спечелят квоти за участие в World Dance Master 2013

"Дъга от таланти" – турнир с ранг на Държавно първенство с квалификации на Европейски шампионат, ще се проведе от 26 до 29 април в Пловдив.

В арт-конкурса, включен в календара на Министерство на културата, имат възможност да участват представители от всички школи, формации, клубове, центрове за работа с деца и младежи, общински детски комплекси, младежки домове, читалища и училища, работещи в танцово, театрално, певческо, инструментално и изобразително изкуство. Кандидатите ще могат да се изявят на две сцени, където надпреварата ще тече едновременно.

Целта е да бъдат показани оригинални тематични и сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство, да се обогати репертоара на формациите и клубовете и да се даде възможност за нови контакти и изяви.  

Най-добрите ще спечелят квоти за участие в Световния танцов турнир World Dance Master 2013, който ще се проведе в Република Хърватия от 15 до 19 май. Наградният фонд включва още еднократни и дългосрочни стипендии за индивидуални таланти, стипендии за колектив, стипендии за едномесечно обучение на двама талантливи младежи в Държавната консерватория по музика и танци в Палма де Майорка, Испания, едномесечно обучение за двама таланти в Италия при възпитаничката на Балетното училище към миланската "Ла Скала" – Стефания Талия както и десетки плакети, купи, медали и грамоти.

Инициативата се организира и реализира с подкрепата на Община Пловдив.

Повече информация относно регламента на "Дъга от таланти" 2013, програмата на турнира и заявката за участие, може да бъде открита на адрес www.bfsdd.eu или на e-mail: zaqvka@bfsdd.eu.