Монтират първата нова спирка до дни

Мисия Пловдив

01-04-2013, 11:38

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

За две години ще бъдат обновени 314 обекта в града

Първият модул от новите спирки на градския транспорт в Пловдив ще бъде монтиран на 6-ти април на ул. "Гладстон" пред обновения Дом на културата, съобщи кметът Иван Тотев. До края на днешния ден ще бъде готов и графикът за поставянето на първите 20 броя от новите заслони, посочи още той.

Заедно с монтирането им ще бъде положена и нужната подземна инфраструктура. Става въпрос за кабелите за електрическо захранване на рекламните съоръжения. Те ще бъдат свързани със системата за улично осветление, което пък от своя страна ще донесе приходи в общинския бюджет. Ще бъдат поставени и връзките, които да доставят актуални данни за пристигащите автобуси на таблата, предвидени в интегрирания транспортен проект. Радвам се, че двете инициативи се засекоха във времето, защото така ще може да ги изпълним успоредно, заяви Иван Тотев.  

По договор с фирмата концесионер "Елиза - 1999" до две години трябва да се обновят 314 спирки. Все още се уточнява към кои от спирките да бъдат прикрепени и предвидените в проекта търговски модули. В момента тече съгласуване. Така например концесионерът искаше да сложи павилион на спирката до Малката базилика, но според нас това е недопустимо, посочи още кметът.