Слагат касови апарати и в градския транспорт

Парите

01-04-2013, 12:59

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европари и грамота за безопасността получи "Бургасбус"

Фиксални устройства ще заработят първо в рейсовете от междуселищните линии

Чисто новите автобуси на общинския превозвач "Бургасбус" ще бъдат оборудвани и с касови апарати.

Поетапното им въвеждане вече започна, като в началото превозни документи от фискалните устройства ще бъдат издавани само за линиите в междуселищния транспорт обслужвани от кондуктори, съобщиха от общината.

Впоследствие с такива устройства ще разполагат и шофьорите.

Нововъведението е в отговор на влезлите в сила промени в Закона за автомобилните превози. Те целят да подобрят културата на обслужване и да повишат събираемостта на приходите от транспортните фирми.

На по-късен етап в рамките на проекта за интегриран градски транспорт ще бъде въведена електронна система за таксуване и в автобусите, обслужващи градските линии, допълват още от местната администрация.

Върху билетите вече ще фигурират допълнителни реквизити, които ще дават информация на пътниците за датата и часа на тръгване, линията, начална и крайна спирка на пътуване, цена, както и отстъпка в случаите, когато такава е предвидена от законодателя.

От фирмата превозвач призовават пътниците да улеснят работата на кондукторите при таксуване, като проявят разбиране и толерантност и при възможност приготвят точна сума.