Една единствена оферта за Океанариума в Бургас

Мисия Бургас

01-04-2013, 15:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избират стопанин на океанариума идния понеделник

Комисия от местни парламентаристи и общински експерти провери постъпилата документация

Една единствена оферта е постъпила за изграждане на „Парк Океанариум“ в Бургас, съобщиха от пресценттъра на общината.

От там уточняват, че нейн подател е “Обединение Мостовик Бургас”. Офертата беше официално приета за разглеждане след преглед на приложената документация, който установи нейната пълна окомплектованост.

Проверката на постъпилите книжаизвърши комисия, в която влизат представители на местния парламент в града и общински експерти.

Оттук нататък предстои детайлно разглеждане на всяка буква и цифра в офертата.

“Искаме да инвестираме в Бургас заради добрия инвестиционен климат тук и заради постоянно увеличаващия се туристически поток. Ако бъдем одобрени, имаме готовност да започнем изпълнението на проекта в края на годината”, заяви Юрий Грачов от заинтересованата страна.

Предвидено е Океанариумът да се намира в североизточната част на бургаския парк "Езеро", голяма част от която в момента е неизползваема. Съоръжението трябва да бъде изградено чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа.

В параметрите на концесията са включени: Океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове; Делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините; Аквапарк със закрита и открита част; Познавателно-развлекателен комплекс.