Заканилата се да се подпали не искала преглед в психото

Новините

01-04-2013, 17:42

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жена плаши, че ще се пали пред общината

Няколко пъти Сотирова променяла решението си за преглед при специалист

Иванка Сотирова, която не веднъж е отправяла заплахи към институции и частни лица, че ще посегне на живота си публично, а днес директно сезира прокуратурата за намерението си да се самозапали пред сградата на общината, няколко пъти променяла решението си за задължителен преглед при специалист.

След сигнала на Сотирова от Районна прокуратура Бургас веднага са информирали с искане за оценка  за здравния статус на жената, след което и до полицията.

"Жената се яви тази сутрин с две малки деца, нейни внуци. Първоначално тя се съгласи, доброволно да отиде и да се прегледа в Центъра за психично здраве в Бургас. След това обаче тя промени решението, с мотива че няма здравни осигуровки. По-късно отново се отказа и обясни, че ще се възпозва от специалист на частна практика, на който има доверие", обясни за BurgasUtre говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Георги Чинев. 

По думите му Иванка Сотирова е категорична, че решението й не е в следствие на емоционално или психично разстройство.

Срещу председателката на комисията Антимафия, създадена по инициатива на съветника от НФСБ - Георги Дражев вече има сигнал в полиция и в прокуратура за изнудване и рекет, след като поиска от собственик на строителна фирма 200 хиляди лева като обещетение за стена, отнемаща част от неин имот в центъра на града. Известна още със заплахите си за гладна стачка.