В деня на детската книга - купете книжка на малкото си съкровище

Мисия Пловдив

02-04-2013, 06:37

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Добро утро във вторник! Вижте какво ни очаква в Пловдив днес

Добро утро на втори април, вторник. Денят, в който отново ще си говорим истината.

Натоварена и интересна е програмата на пловдивчани днес.

В 10,30 часа пред Централна поща кметът на града Иван Тотев официално ще даде старт на новия археологически сезон. С приятната задача ще му помогне и ръководителят на археологическия музей Елена Кесякова.

Днес е Световният ден за информираност относно аутизма. От 11 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив сдружение "С мама за ръчичка" ще отбележи датата. Мотото е "Едно дете – много деца – една съдба – аутизъм". Нека заедно в този ден за поредна година дарим усмивки на децата в това състояние, приканват организаторите.

В 12 часа в зала "Пресклуб" в Конгресния център на Международен панаир - Пловдив ще се проведе пресконференция по повод учредяването на Българо-молдовска търговска камара.

В 12 часа от площад "Римски стадион" тръгва тазгодишното Дионисиево шествие. Колоритната колона ще мине през цялата главна улица за радост на пловдивчани и гости на града. Крайната точка е площад "Стефан Стамболов", където за любителите на руйното питие ще са на разположение 100 литра вино. Наздраве!

2 април е и Международният ден на детската книга. По този повод за втора поредна година книжарници "Хермес" се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето "Походът на книгите". Днес във всички книжарници от веригата детските книги ще се продават с 20% отстъпка под логото на Асоциация "Българска книга" - "Подарете на детето си книга - подарете му празник!", съобщават от издателството.

Времето днес: До 18-20 градуса ще скочи живакът в Пловдив днес. Синоптиците обаче предупреждават за облаци и лек дъжд.

За феновете: Не забравяйте, днес може да гледате две от четвъртфиналните срещи на Шампионската Лига. Двубоят ПСЖ – Барселона започва в 21,45 по btv Action. Отново в 21,45, но по Ring.bg, ще е супер сблъсъкът Байерн – Ювентус.