Бербатов спаси Фулъм в дерби шоу с 5 гола (ВИДЕО)

Спорт

02-04-2013, 08:04

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Българинът вкара на два пъти за успеха с 3:2 на "Котиджърс"

С двата си гола във вратата на Куинс Парк Рейнджърс при 3:2 Димитър Бербатов спаси своя тим в лондонското дерби на 31-ия кръг във Висшата лига, пише Sportline.bg. Попаденията бяха №12 и №13 за нападателя с екипа на настоящия му тим и съответно 87-и и 88-и във Висшата лига като цяло. Станислав Манолев, противно на очакванията, не бе дори сред резервите на Мартин Йол.

Двата отбора сътвориха истински спектакъл пред 25 000 зрители на стадион "Крейвън Котидж". Българският нападател се разписа от дузпа още в 8-ата минута, а 14 минути по-късно покачи на 2:0. Всичко изглеждаше предрешено за Фулъм, след като КПР си отбеляза автогол в 41-ата минута. Но Рейнджърс играха вдъхновено през втората част и само добрите изяви на Марк Шварцер запазиха трите точки в актива на тима на Мартин Йол.

В 8-ата минута главният рефер свири дузпа за домакините. Тя бе отсъдена след нарушение на Крис Самба срещу Дежага в наказателното поле. Бербатов хладнокръвно откри за 1:0. В 22-ата минута пак българинът се възползва от грешка на Самба и насочи топката под плонжа на Жулио Сезар - 2:0. В 35-ата минута Бербатов проби отдясно, подаде към вратарското поле, но нямаше кой да засече. Босингва от КПР обаче за малко да си отбележи автогол.

В 41-ата минута Рийзе центрира, а Хил в опита си да изчисти, си вкара автогол - 3:0. Всичко изглеждаше предрешено за домакините при тази класика, но не така мислеха момчетата на Хари Реднап. В 45-ата минута Адел Таарабт, след грешка на Карагунис, прониза Марк Шварцер за 1:3. Две минути по-късно реферът свири и дузпа за гостите и зад точката застана Лоик Реми. Марк Шварцер, който бе другият герой на Мартин Йол в срещата, спаси изстрела. Въпреки това само 2 минути бяха нужни на Реми да поправи грешката си. Той овладя прекрасно, излъга Филип Сендерос и отбележи за 2:3.

В 75-ата минута опасен удар на Боби Замора бе отразен от Шварцер. 12 минути преди края на редовните 90 Фулъм остана с човек по-малко, след като Стив Сидуел бе изгонен за нарушение. Фулъм удържа преднината си до края, въпреки вдъхновената игра на гостите и 5-минутното продължение.

С победата Фулъм се настани на 10-а позиция в класирането с 39 точки актив. Това е с 2 повече отколкото тимът събра през миналата година на този етап. Куинс Парк Рейнджърс пък останаха на дъното. Лондончани са 19-и с актив от 23 точки.