Проверете за грешки в избирателните списъци

Мисия Пловдив

02-04-2013, 14:27

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Важна и полезна информация за предстоящите избори

Общинска администрация Пловдив уведомява избирателите в община Пловдив, че със заповед  на  кмета  на  общината са образувани

465 ще са секциите в Пловдив за предстоящите парламентарни избори на 12 май.

В административните райони секциите са както следва:

Район "Централен" – 104 избирателни секции;

Район "Източен" – 70 избирателни секции;

Район "Западен" – 53 избирателни секции;

Район "Северен" – 67 избирателни секции;

Район „Южен” – 99 избирателни секции;

Район "Тракия" – 72 избирателни секции.

Заповедта на кмета на общината за образуването на избирателните секции, техните адреси и номерация е публикувана на интернет страницата на община Пловдив www.plovdiv.bg/парламентарни избори 2013. Допълнителна информация за местата за гласуване може да бъде получена в районните администрации или в общинска администрация Пловдив. Избирателните списъци също са обявени на определените места по райони и на интернет страницата на общината (чл. 54, ал. 4 от Изборния кодекс).

При наличие на непълноти и грешки в избирателните списъци всеки избирател може да поиска отстраняването на неточностите с писмено заявление до кмета на района в срок до 4 май (чл.50, ал.1 и ал.2 от Изборния кодекс).

Избиратели, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес. За целта в срок до 27 април следва да се подаде писмено искане до районната администрация по настоящ адрес на лицето (чл. 53, ал. 1 от Изборния кодекс).

Удостоверения за гласуване на друго място могат да бъдат издавани само на лицата служебно заети в произвеждането на изборите – кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, на РИК и наблюдателите, след подаване на заявление по образец в срок до 27 април и прилагане на декларация по чл. 49, ал. 2 от Изборния кодекс.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, могат да гласуват с подвижна избирателна урна. В срок до 11 април могат да заявят желанието си за гласуване с подвижна избирателна урна, като подадат заявления в районните администрации и приложат копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК).