Несебърлии ще решават за докладните в ОбС с пряко участие

Туризъм

02-04-2013, 14:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Жителите на най-богата община влизат на сесия, дебатират предложенията на съветници

Обсъждане на включените точки във всяка редовна сесия на местния парламент в Несебър започва да се въвежда в морския град. Докладните на общинските съветници ще бъдат първо представяни на жителите, а после и подлагани на обсъжддане преди заседанието, заедно с техните съставители и граждани. Така всеки, който желае ще може да прави промени или допълнения, с които народните избраници ще трябва да се съобразят след дискусия.

Нестандартният модел на разглеждане на предложенията за промени в града е по идея на общинските съветници от ГЕРБ. 

На всеки желаещ ще бъде осигурен достъп не само до дневния ред на заседанията, а и предоставена пълна информация относно различните предложения, касаещи развитието на общината.

„С новата практика целим работата на Общинския съвет да стане прозрачна и гражданите да имат възможност предварително да се запознаят с важни за развитието на общината предложения, идеи и проекти”, каза Станислав Цанев -водач на групата общински съветници.

Начало на добрата инициатива ще бъде постевено още тази седмица, ден преди насрочената сесия на местния парламент общинските съветници на ГЕРБ Несебър ще се срещнат в офиса на партията с жители на общината. Те ще предоставят за разглеждане и докладните записки, залегнали в дневния ред на заседанието.