Ти можеш да станеш депутат!

Мисия Пловдив

02-04-2013, 17:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Виж как

Партия "Кауза България" отвори на 100% листите си за представителите на гражданското общество. Днес стартират първите граждански избори в България, организирани от гражданско движение "Днес".

"ДНЕС" изпрати писма до всички партии с искане да осигурят 100% от своите листи за избрани от гражданския вот кандидати. Единствената партия, която чу този призив, е "Кауза България", обявиха представители на партията и на движение "ДНЕС" на съвместна пресконференция. "Кауза България" прие без намеса при подреждането да предостави 100% от листите си на избраните от гражданския вот!", обяви Анжелика Цокова.

"Тъжната, дори бих казала чудовищната, равносметка е - една единствена партия от всички 48 имаше мъжеството да се откаже от възможността да вкара чисто партийни кандидати. Само една партия се осмели да наруши статуквото и да даде възможност на хората реално да участват във властта. Не мога да не видя символика в името на партията - "Кауза България", коментира Анжелика Цокова от движение "ДНЕС" в присъствието на популярни личности, членове на движението като проф. Чавдар Николов, Ваня Щерева и Дани Милев.

"Кауза България" нямаше как да остане безучастна пред исканията на хората. Решихме да замълчим, за да дадем възможност гражданите да кажат кои са достойните хора и каузи, зад които си струва да застанеш и да отстояваш", допълни Георги Титюков, председател на партия "Кауза България".

Гражданските избори ще се провеждат във всички областни градове, както и в общините, където има такова желание от страна на местната общественост. Номинации ще могат да се правят до 3 април. Вече са сформирани над 100 пункта в цялата страна.

Кандидатите за народни представители ще бъдат само и единствено представители на гражданите.

Номинираните за граждански вот трябва да отговарят на стриктни условия, сред които: да не са осъждани; да не са бивши и настоящи народни представители, министри и зам.-министри, активисти и участващи в ръководни органи на партии, както и сътрудници на бившата ДС.

Пунктове за номинации за Пловдив и областта:

Пловдив: район "Западен", ул. "Хаджи Димитър" 40

Пловдив: район "Тракия" пред търговски комплекс ФОРУМ

Пловдив: район "Централен" Приемната на "ДНЕС", ул. Опълченска 13

Пловдив: район "Северен", ул. "Гонда вода", пред пенсионерския клуб

Съединение: Площада до общината

Карлово: Площада до общината

Сопот: Площада до чешмата

Асеновград: Площада до "Арт кафе"

Лъки: Площада до църквата

Куклен: Площада до общината

Марица Пловдив, пред община "Марица".

Родопи Пловдив, пред община "Родопи".