Лондон се изгаври с българите за 1 април

Шеговита статия ни описа като земноводни, които ходят изправени

Британското правителство призова гражданите на страната да запазят спокойствие, след като жителка на Брейнтри е видяла българин. Той изскочил от храсталак край бензиностанция в графство Есекс, съобщи британското хумористично издание Нюзбискит на 1 април.

"Ходеше изправен… също като човек", разказва британката, алармирала за забелязания на свобода българин. „Със сигурност беше излязъл на лов за социални придобивки, за ровене по кофите и катерене по дърветата”, добави стреснатият очевидец. „Опитах се да го прогоня, но ме заплаши със снимка на нещо като жена и деца… не съм сигурна, бях ужасена до смърт”,  разказва британката за травмиращата среща.
Министерството на труда и социалната политика побърза да успокои обществото, че самотният българин вероятно е избягал от товарен контейнер. От ведомството призоваха да не се бърза с изводи за сериозността на случая – можело да се окаже, че не става въпрос за българин, а просто за объркан французин, пише още „Нюзбискит” в първоаприлската си статия.
Говорител на министерството обаче помоли населението за бдителност и предупреди, че ако българинът бъде притиснат може да се превърне в румънец.
В закачливия си материал изданието пише още, че премиерът Дейвид Камерън обещал да енергично да изхвърли обратно в морето всички българи и други източноевропейци, които нямат намерение да отворят тлъсти банкови сметки на Острова. „Българите, разбира се, са земноводни и биха се чувствали идеално в крайбрежните води”, заяви консервативният министър-председател.
В стремеж да успокои още повече британската общественост вицепремиерът Ник Клег обяви на 1 април планове, които предвиждат гастарбайтерите да плащат „кислороден наем” за въздуха, който дишат, а не само да отделят CO2 наоколо. „Когато взимаш нещо, трябва нещо да дадеш в замяна”, категоричен беше Клег. Той посочи, че в интерес на справедливостта имигрантите, които фотосинтезират няма да бъдат облагани с новия налог.
Шегата на Острова с българите е актуална с оглед на страховете на британците от нова имигрантска вълна от българи и румънци, отбелязват Дир.бг и Нова телевизия.