5 начина да разберете какъв пол ще е бебето

Момче или момиче – това е въпросът...

Какъв ли пол е бебенцето ми, се питат много нетърпеливи майки и бащи. В наши дни технологиите са достатъчно развити, за да можете да получите отговор на този въпрос още в 5-ия месец например, но не винаги лекарите са категорични, а практиката показва, че дори и видеозонът греши понякога. Затова на помощ идват бабините мъдрости, които ни помагат да решим големия ребус – полът на бебето.

Старият трик с височината на корема

Легендата е стара и добре известна, но нека я преговорим пак – бременните дами, на които коремът им е по-висок, носят момиче, а тези с по-нисък и смъкнат корем – момче.

Формата на корема

Ако коремът ви е с по-обла форма. то вие най-вероятно сте бременна с момче. Честито! Бъдещите майки с по-широки кореми, разнесени встрани, имат голям шанс да носят в утробата си момиченце.

Халката ще покаже истината

Един по-необичаен метод за прогнозиране пола на бебето е този със сватбения пръстен и конеца. Не можем да му вярваме със сигурност, но поне е забавно да опитате. Взимате конец и прекарвате през него халката си, така че да виси. След това лягате и поставяте пръстена над корема, но без да го докосва, а само да виси. Ако пръстенът започне да се върти в кръг, значи очаквате момиче, ако се върти в посока напред и назад, значи е момче.

Сутрешното гадене

Най-неприятната част от иначе уникалното изживяване да носим в себе си човешки живот е сутрешното гадене. Но пък може да е явен показател за това какъв пол ще е бебето ви. Жените, които често изпитват това неприятно усещане в първите месеци от бременността, почти сигурно са бременни с момиче. А дамите с лек режим на гадене или почти отсъстващ подобен симптом, са благословени да имат момче.

Сладко или солено?

Какво ви се хапва повече – сладкиши, шоколад, бонбони или пък си умирате за кисели краставички и солено сиренце? Ако е първото, честито, бременна сте с момиченце, а пък второто убедително сочи, че очаквате момче./ az-jenata.bg