Връзка под заплаха

Животът

03-04-2013, 09:32

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Някои ситуации са точен индикатор за сериозни проблеми

Безспорно всяка връзка има своите пикове и проблемни моменти. Но колко дълго може да продължи една криза и колко дълбока може да е тя, за да се замисилите дали не е по-добре да я прекратите? Това е въпрос, на който мнозина търсят безуспешно отговор.

Има много причини, поради които човек се опитва да запази връзката с партньора си без дори да се замисля доколко сериозни са проблемите в нея. Най-често "спирачка" е неизвестността какво ще се случи, ако хората напуснат своя партньор. Очертаващите се в съзнанието потенциални проблеми с децата, финансова и социалната нестабилност силно влияят на евентуалното решение за край.

Все пак специалистите открояват четири сигурни признака, че вашата връзка е в сериозна опасност. Наличието на една или две от тях все още не означава, че по-доброто решение е раздялата, но показва, че трябва да обърнете внимание на проблемите, особено ако искате да опитате и да запазите отношенията с патньора си.

Студенина и чести конфликти

Ако и двамата партньори не могат да запазят добрия тон в отношенията си дори пред децата, роднините и приятелите, това е сигурен знак, че връзката им е сериозно заплашена. Дефиницията на нездравата връзка според психолозите е когато негативните емоции надвишават позитивните.

Липсата на подкрепа

Ако в момента сте болни, имате проблеми с работата или с приятел, получавате ли подкрепа от своя партньор? Друг начин да разберем кого чувстваме наистина емоционално близък, е да си зададем въпроса към кого бихме се обърнали за подкрепа и помощ в такъв критичен момент. Ако предпочитате да потърсите съдействие от друг, а не от своя партньор, кризата в отношенията ви е наистина сериозна.

Нямате желание да се прибирате

Предпочитате ли да сте някъде навън вместо да си отидете у дома при своя партньор? Понякога наистина на човек се налага да работи до късно или има други задължения, които го задържат навън. Ако обаче просто си търсите причина и занимание извън дома, имате причина да се замислите дали връзката ви има бъдеще.

Неспособността да кажете "обичам те"

Всеки е преживявал моменти, в които не харесва и не одобрява нещо в поведението и думите на своя партньор. Думите “обичам те!” може да не се произнасят, но да се показват. Нездравата връзка предполага да не сме в състояние по никакъв начин и в никакъв момент да (по)кажем любовта си.

Източник здраве.bg