Факлите угасени! Двама от самозапалилите се ще живеят

Мъжът пламнал пред Президентството и 58-годишният миньор от Бобов дол вече се движат и хранят самостоятелно

Преминала е опасността за живота на 52-годишния мъж, който се самозапали пред Президентството, каза проф. Огнян Хаджийски, шеф на Клиниката по изгаряне в "Пирогов".

Sofiautre.bg припомня, че Димитър Димитров си драсна клечката на 24 март тази година. Той беше спасен от трима служители на Националната служба за охрана, които го загасиха пред сградата на президентската институция.

Димитър беше настанен в "Пирогов" с 25% изгаряния, но вчера бяха оперирани успешно дълбоките му рани. Ковачът от село Крайници, Дупнишко имаше проблеми и с дихателната система в резултат на вдишването на пушените газове и от болницата смятаха, че може би оттам ще произтекат някакви усложнения. Сега мъжът се храни самостоятелно и се движи добре.

58-годишният миньор от Бобов дол, който се самозапали пред очите на сина си, също е вън от опасност.

Симеон Симеонов поля главата си с бензин и драсна клечката на улица "Циган" в Бобов дол в нощта на 18 март. Синът му изгасил огъня с якето си, но миньорът вече бил обезобразен.

Преди отчаяния акт той позвънял на жена си да й каже, че е съкратен, чувства се безполезен за себе си и за семейството си.

Мъжът беше настанен в "Пирогов" с 22% изгаряния в областта на главата, лицето, шията, раменете и ръцете. Миналата седмица той беше успешно опериран и в момента се възстановява добре.

И с двамата мъже работи екип рехабилитатори.