Литекс vs. Левски: битка за литър кръв и метър кожа

Спорт

03-04-2013, 11:50

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Сините" са изправени до стената от ръководство, фенове и... Стоичков

Реваншът от 1/4-финала в турнира за Купата на България между Литекс и Левски в Ловеч тази вечер ще бъде за литър кръв и метър кожа. Големият сблъсък на Градския стадион край Покрития мост започва в 18,00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

"Сините" спечелиха първата среща на "Георги Аспарухов" с 1:0. Отборът на Илиан Илиев е опрян до стената и няма право на грешка в тази среща. Отпадането от турнира ще обърне всичко в Левски с главата надолу. А като за начало футболистите бяха заплашени от изпълнителния директор Иво Тонев с глоба от 30% от заплатите и без премии до края на сезона.

Кристовао Рамос и Димитър Везалов отпаднаха от групата за мача с Литекс. Решението взе треньорът Илиан Илиев преди заминаването вчера за Севлиево, където отборът беше на лагер преди днешния сблъсък. За обтегнатите отношения на португалеца с треньорския щаб се говори от доста време. Именно Рамос беше един от потърпевшите след резила срещу Монтана. Тогава Илиев изгони от съблекалнята капитана на Левски Станислав Ангелов, а Кристовао получи последно предупреждение. На мястото на португалеца в групата на "сините" попадна талантът Пламен Илиев.

Централният защитник Димитър Везалов пък отново има проблем с коляното и също отпадна от групата. Липсата му ще наложи размествания в състава на Левски. Най-логично изглежда централни защитници в Ловеч да бъдат Ромейн Ели и Даниел Димов, тъй като Йордан Милиев също е с контузия и не е в групата. Това не е единственият проблем на треньорския щаб. Опитният халф Владимир Гаджев също е аут за ловеч, след като в понеделник беше опериран по спешност. На негово място в средата на терена ще започне голмайсторът от Варна Рене Михелич, а зад него като опорни ще оперират Стефан Велев и Роман Прохазка. По крилата пък ще започнат Гари родригес и Милен Василев.

Иначе извън състава на Илиан Илиев е все още Станислав Ангелов, който пордължава да се готви самостоятелно. Много е възможно Пелето да се присъедини към съотборниците си от утре, когато тимът почва да се готви за Берое. След контузиите и наказанията се оказва, че Левски загуби петима титуляри от първия мач на "сините" за пролетта срещу Черноморец. Аут са Милиев, Везалов, Гаджев, Пелето и Рамос, които бяах в стартовите 11 в Бургас.

Христо Стоичков пък ще направи две промени за мача с Левски днес. На мястото на Антон Недялков, който ще играе като централен защитник, ляв бек ще е Васил Божиков. В средата на терена вместо Томи Костадинов ще излезе Ванжер.