Британец драснал клечката на 6 от 17-те си деца заради помощи

Животът

03-04-2013, 13:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Историята за секс, насилие и смърт потресе Острова

Мъж бе признат за виновен в убийството на 5 от 17-те си деца.

Магистратите признаха 56-годишния британец Майкъл Филипът, петата му съпруга Мейрид и бившата му любовница Лиза Уилис за виновни в умишлен палеж.

На 11 май 2012 г. тримата подпалили къщата, в която живеели, за да извикат полиция и медии и да се изкарат герои. При успешно осъществяване на плана Филипът е могъл да кандидатства за по-голямо жилище в южния град Нотингам. В огнената стихия загинали дъщеря му Джейд, както и синовете му Дювейн (13), Джон (9), Джейк (8), Джеси (6) и Джейдън (5).

До трагедията се е стигнало, когато Уилис решила да напусне Филипът преди около година. Няколко часа преди инцидента той е трябвало да застане пред съд заради спор за попечителство над децата. Дни преди изслушването Майкъл се оплакал, че е заплашван от Лиза и дори се е обадил в полицията. Всички това обаче било част от пъкления план. Разследването успяло да устонви, че мъжът, съпругата му и бившата му приятелка са участвали в групов секс в къщата, докато децата спели. След оргията тримата запалили къщата, а пожарът излязъл извън контрол.

Освен за палежа Филипът е разследван за изнасилване на жена. Британецът е обвинен и в опит за убийство на друга негова приятелка – наръгал я 27 пъти, защото жената опитала да го напусне. Срещу него се води разследване и за финансова измама. Той е смятал да използва помощите, отпуснати за погребението на убитите от него деца, за закупуване на стоки от онлайнмагазини, пояснява Дейли мейл, пише novini.bg.