Левски на 1/2-финал след невиждана драма в Ловеч

Архив София

03-04-2013, 20:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

2:1 за Литекс, грешката на Ахмед Ахмед от първия мач се оказа фатална

Литекс победи Левски с 2:1 в Ловеч, но благодарение на гола си на чужд терен, "сините" се класираха на 1/2-финалите за Купата на България, съобщи Sportline.bg. Двата гранда изиграха невероятен мач, изпълнен с обрат, драма, напрежение и куп положения, особено за "оранжевите". За жалост обаче грешката на Ахмед Ахмед от първия мач се оказа фатална. Както е известно, в 90-ата минута в първия мач в София той отмени 100% гол на Николай Бодуров, заради което беше изваден от съдийската листа до края на сезона.

 

Още в 1-ата минута домакините можеха да поведа. Исмаил Иса изпревари защитата на Левски и тръгна да се откъсва сам срещу Пламен Илиев. Вратарят на Левски изби топката в корнер от краката на тарана, след което двамата се сблъскаха лошо, но не се стигна до контузии. В 6-ата минута и Левски имаше добро положение. Дъстли Мюлдер засече с глава центриране от фаул, но топката мина покрай вратата. В 28-ата минута Пламен Илиев и Дъстли Мюлдер направиха уникална глупост! Двамата не се разбраха кой да играе с топката точно на границата на наказателното поле. От това се възползва Армандо Ваюши, който стигна до нея, премина през двамата и се озова на празна врата. Албанецът обаче затвори ъгъла си, но опита подаване към Исмаил Иса. Таранът обаче не успя да стигне до топката. Две минути след това Георги Миланов навлезе остро в наказателното поле. но защитник на Левски изби центрирането в последния момент. Противно на играта, гостите поведоха в 40-ата минута. Роман Прохазка подаде към Базил Де Карвальо. Голмайсторът на "сините" изведе перфектно Мюлдер, който с удар в долния десен ъгъл от наказателното поле не остави никакви шансове на Илко Пиргов - 1:0.

 

Началото на второто полувреме започна мечтано за Литекс. Георги Миланов беше изведен сам срещу Пламен Илиев през центъра на защитата. Националът напредна и с техничен удар преодоля вратаря на Левски - 1:1. В ответната атака Стефан Велев отправи много опасен удар, но топката мина на милиметри от гредата. Страхотен удар на Де Карвальо от около 25 метра, но топката отново излезе в аут за късмет на Илко Пиргов. В 57-ата минута Жоро Миланов се откъсна от защитата на Левски и излезе сам срещу Пламен Илиев Националът обаче се опита да търси Исмаил Иса, вместо да стреля и в крайна сметка бе затворен от защитата на гостите. Гари Родригес напредна по дясното крило и стреля, но Илко Пиргов бе на мястото си и спаси. В 75-ата минута Литекс изравни. Нуно Пинто сгреши фатално, неуцелвайки топката, Иса се възползва от това и се озова сам срещу Пламен Илиев. С удар в долния десен ълъл юношата на Левски не сбърка и даде преднина на ловчанлии. При гола на Литекс настъпи любопитен момент. Главния съдия Станислав Тодоров се контузи и на негово място влезе четвъртият рефер Александър Костадинов. Арбитър №1 за 2012 г. пък пое неговите функции. В 80-ата минута домакините изпуснаха още едно уникално положение след нова фатална решка на Пламен Илиев. Той не успя да боксира топката точно пред голлинията. Тя попадна в Иса, който обаче в най-важия момент се засуети и не успя да се разпише за втори път. В 88-ата минута Георги Миланов отправи два последователни удара, но не успя да уцели вратата. Отлична възможност за Гари Родригес в 90-ата минута. Той навлезе в наказателното поле и стреля, но топката рикушира в защитник на Литекс и попаднв в Илко Пиргов. В последните секунди на мача домакините имаха фаул, при който и Илко Пиргов се включи в атака. Футболистите на Левски обаче успяха да се справят и така се класираха на 1/2-финалите.