Реал (М) смаза Галатасарай още в първия 1/4-финал

Спорт

04-04-2013, 07:36

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Белия балет" си осигури участие в 1/2-финала на Шампионската лига

Реал (Мадрид) смаза Галатасарай още в първия 1/4-финал от Шампионската лига. "Белия балет" си осигури участие в следващата фаза преди реванша в Турция след седмица, пише Sportline.bg.

На "Сантяго Бернабеу" в Мадрид тази вечер машината на Жозе Моуриньо разби с 3:0 истанбулската перла и ще чака съвсем спокойно пътуването до Босфора, което ще е по-скоро туристическо, отколкото работно.

Кристиано Роналдо стана водещият реализатор на турнира през този сезон, след като откри резултата в 9-ата минута след асистенция на Месут Йозил. От този момент Реал (Мадрид) беше по-опасният тим на терена и в 29-ата минута удвои аванса си. Микаел Есиен се освободи от двама защитници и намери непокрития Карим Бензема, който прати топката в мрежата на Фернандо Муслера.

През второто полувреме Бензема беше заменен от Гонсало Игуаин, който в 73-ата минута вкара третия гол за "Белия балет", след като засече центриране на Шаби Алонсо от фаул.

Галатасарай, който се радваше на сериозна подкрепа по трибуните, рядко създаваше опасности пред Диего Лопес. Дидие Дрогба стреля неточно при една от тях, а при друга подаде на Емануел Ебуе, който беше спрян от Лопес.

В другата среща Малага и Борусия Дортмунд оставиха развръзката за реванша, след като завършиха 0:0 на испанска земя.