Разбиха турска банда за трафик на българки

Крими

04-04-2013, 08:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Апашите примамвали и жени от Украйна, Узбекистан, Грузия и Азербайджан с оферти за работа

При полицейска акция в Истанбул бе разкрита банда за трафик на жени от България, Украйна, Узбекистан, Грузия и Азербайджан. Задържани са шест души. Това съобщи тази нощ турската информационна агенция "Ихляс хабер", цитирана от БТА.

Групата набирала жени под предлог, че ще гледат болни или деца, ще работят като прислужници, гледачки на домашни животни или ще извършват други неквалифицирани дейности, макар и без разрешения за престой и работа. Престъпниците действали чрез посреднически фирми и спазарявали жените главно за богати семейства.

Същевременно им отнемали паспортите, с което им отрязвали пътя за връщане. Настанявали жените според това какво умеят да вършат. Обикновено чужденките работели по за 500 долара на месец, без каквато и да е социална застраховка, без документи за самоличност и без право на отпуск.

По-младите отивали на работа в нощни клубове и баровете. Полицейските източници съобщиха, че каналът бил разкрит след сигнал от няколко жени, които успели да избягат. След това властите следили членовете на групата в продължение на един месец. Задържаните са предадени на праворазвателните органи. Води се следствие, предава бТВ.