Петър Курдов пред SL: Има идея синът ми да се върне в Левски

Спорт

04-04-2013, 11:55

Автор:

Веселин Коларов

Всичко от Автора

Да не изпреварваме събитията, заяви легендата на "сините"

Легендата на Левски Петър Курдов потвърди новината, че синът му Атанас Курдов е пред завръщане на "Герена".

"Има подобна идея. Но първо трябва да се говори с клуба. Сега не искам да изпреварвам събията. Утре ще можем да говорим повече по тази тема", лаконичен беше пред нашата медия настоящият треньор на Марица.

Атанас Курдов в момента е без отбор, като за последно игра в Локомотив (Пловдив). До сега централният нападател тренираше с юношите на родния си клуб, но Даниел Боримиров го привика в първия отбор. Двамата ще се срещнат днес . Освен това се очаква Курдов да вземе участие в днешната тренировка на Левски, която е от 11,30 часа. Ако подпише договор, 24-годишният футболист ще се конкурира в атака с Базил Де Карвальо и Жоао Силва.

Курдов е юноша на "сините", но така и не записа официален мач за първия отбор. Причината за това е, че той премина във втория отбор на Байер (Леверкузен). Нападателят обаче не успя да се наложи в Германия - 46 мача и 14 гола. "Аспирините" го пратиха под наем в швейцарския Винтертур (3/0). След това Курдов игра в Ботев (Пловдив) във "В" и "Б" група, където за 28 срещи се разписа 45 пъти. С екипа на Локомотив (Пд) той записа 10 двубоя в елита, но така и не успя да вкара гол.