Животът на софиянци - сутрешна сгледа на премиер и кмет (СНИМКИ)

Мисия София

04-04-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриваме лятото със строеж на ларгото

Райков и Фандъкова обходиха метрото, разгледаха Ларгото и си побъбриха

Премиерът Марин Райков и кметът Йорданка Фандъкова разгледаха Ларгото, обходиха сутрешно метрото, обсъдиха теми, свързани с проектите в София и си побъбриха за живота на софиянци,.

"Засегнахме, разбира се и други въпроси, които са свързани с енергетиката и с начина, по който определени предизвикателства стоят пред софиянци и пред българите като цяло, но основната цел беше да обсъдим състоянието, в което се намира реализацията на проекта, свързан с Ларгото", каза Райков пред жерналистите.

Според него, проектите свързани с Ларгото, не трябва да остават в страни нито от вниманието на Йорданка Фандъкова, нито от неговото.

Той увери, че правителството ще продължи да държи много на този проект. Райков спомена, че за пръв път е имал възможност да обходи Ларгото и е много впечатлен.

"Това е един проект, който допълнително ще даде на нашата столица европейски характер, особено като се има предвид съчетанието с модерния метрополитен.

Приятно съм изненадан и от големия брой софиянци, които ползват метрото", отбеляза той.

Премиерът посочи, че този брой значително е надхвърлил предварителните му очаквания.

Марин Райков заяви, че не може да коментира абсурдни искания на протестиращите, които предлагат оставката на Йорданка Фандъкова като кмет на Столична община.

"Г-жа Фандъкова е кмет, който ефективно изпълнява своите задължения, и вие знаете много добре, че тя се ползва от подкрепата на софиянци. Отделни гласове могат да се чуват за едно или друго", каза още той.

Кметицата пък обяви, че предизборната кампания на някои политически сили започва и преминава през различни искания за оставки.

"Проблемите в София продължават да са много, но и резултатите, които постигаме с много работа, с много подкрепа, с голям интерес, с подкрепата на правителството, което е много важно, са факт, и хората ги оценяват, надявам се", коментира тя.