Марешки по стъпките на Топалова, но го няма Коко

Спорт

04-04-2013, 14:59

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички обещания на аптекарския бос бяха забити някъде по лавиците с лекарствата, където събират прах

Над "Лаута" отново надвиснаха черни облаци. След като благодетелят на Локомотив (Пд) разкри, че минат ли изборите спира да финансира клуба, всички, които обичат отбора, започнаха да се притесняват. И има защо. Преди идването на предишния собственик на тима Коко Динев, на "Лаута" отново бяха надвиснали черни облаци. Тогавашната шефка Галя Топалова досущ като Веселин Марешки стана и каза, че си тръгва. И тя като аптекарския бос обеща, че ще намери друг човек, който да дава пари. Само че да намериш такъв е много трудно. Просто през 2009 година Топалова имаше късмет, че Коко Динев се нави да извади Локомотив (Пд) от будната кома, в която клубът бе изпаднал. Тогава дори и най-големите оптимисти не си и мечтаеха, че само три години по-късно техните любимци ще играят финал за Купата на България и ще участват в европейските клубни турнири. Само че Динев успя да направи невъзможното. Коко не жалеше средства, за д арадва привържениците на отбора и главно затова те го обичаха. Дори и със странните резултати и постоянните съмнения за черно тото, никой не може да отрече, че в последните години това е най-успешният собственик на Локомотив (Пд).

Още с идването  си на "Лаута" обаче неговият заместник Веселин Марешки започна със странните си изказвания и действия. Обещаваше пари, чертаеше бляскаво бъдеще на отбора...

А какво стана накрая? Всички обещания бяха забити някъде на аптекарските лавици, които събират прах. Сега обаче на "Лаута" отново се смрачава. Какво ще е бъдещето на отбора зависи от много фактори. Със сигурност следващият човек, който ще сенаеме с тежката задача да издържа клуба, трябва да има здрави нерви. Както в почти всички български клубове, така и в Локомотив (Пд) змиите не спят. Те само чакат удобен момент, в който д аизпълзят от дупките си и да започнат да съскат. Освен това всеки, който отиде в Пловдив, трябва да е неясно, че най-важното нещо е да спечели обичта на феновете. Не с гръмки обещания, а с работа и търпение. Точно това беше грешката на Марешки, който за толкова време не успя да разбере, че е по-лесно да съживиш една фирма, отколкото футболен клуб, пише "7 дни спорт", цитиран от Sportline.bg.