Израелският посланик очаква пълни хотели за лятото в Слънчев бряг

Туризъм

04-04-2013, 15:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Шаул Камиса Раз: Не можем да искаме от България по-строги мерки

Пълни бази с израелски туристи през този активен сезон в базите в Слънчев бряг, прогнозира на извънреден брифинг посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз.

"Не очаквам да има спад на туристите през този сезон в България. Даже след разговори с мои сънародници получавам много добри отзиви за престоя им тук и след проучванията, които направихме съм убеден, че ще има и ръст на израелски туристи", каза дипломатът.

Относно мерките, които се взимат за сигурността в България за групите от този пазар, посланикът изрази надежда те да бъдат допълнително засилени, но уточни, че правителството на Израел не може да иска допълнителна сигурност от страна на България за засилена охрана.

За развитието по разследването на атентата на летище Бургас през 2012 г. Шаул Камиса Раз изрази своята удовлетвореност от работата на българските власти.

"Първо разследването продължава по много добър начин, имам доверие ина разследващите органи на Израел и на това, което институциите в България осигуряват. И други страни в Европа са много доволни от резултатите, които вашата страна докладва. 

Вярвам и съм убеден, че не е далеч денят, в който Европейският съюз ще признае Хизбула за терористична организация и ще затвори вратите си за нея", сподели още дипломатът.