"Черноморец" влезе във финалната шестица на България по водна топка

Спорт

04-04-2013, 16:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Нашите завършиха с три победи и две загуби и се класираха на трето място в своята група "Б" с актив от 9 точки

Ватерполистите на "Черноморец" си осигуриха участие във финалната шестица на държавното първенство по водна топка за мъже. В квалификационния турнир бургазлии завършиха с три победи и две загуби и се класираха на трето място в своята група "Б" с актив от 9 точки. На столичния басейн "Диана" възпитаниците на треньора Петър Йонов надделяха с 12:10 срещу "Локомотив"/Русе/, с 13:6 срещу "Аква Спорт"/Вн/ и 15:6 срещу "Арда"/Кърджали/. В останалите два мача бургазлии отстъпиха от "Комодор" с 10:15 и от "Локомотив-Н.Н." с 11:16. При 10:12 за "Комодор" отборът на "Черноморец" остана без Виктор Арсенов, а съдиите показаха червен картон на наставника Петър Йонов. Центърът на бургазлии напусна терена заради три лични нарушения. "Това се случва за първи път в спортната кариера на състезателя. Ако Арсенов беше останал в игра, не се знаеше как щеше да завърши този мач", коментира Йонов. Очаквано двубоят срещу "Локомотив-Н.Н." не мина без напрежение, а "акулите" излязоха без треньора си.
Така в първата шестица освен "Черноморец" се класираха отборите на "Комодор"/Вн/ и "Локомотив-Н.Н.", които са с по 12 т. От поток "А" напред продължават ЦСКА- 12 т., "Славия"- 7 т. и "Дръзки"- 7 т. Във втората четворка са "Левски", "Черно море 1948", "Арда" и "Локомотив" /Русе/. 
"С класирането ни във финалната шестица, ние изпълнихме поставената цел и съм много доволен от момчетата. За нас е гордост, че победихме уважавани и с име клубове, които също като нас имат проблеми. В квалификацията нашият отбор показа че е израснал, но се видя че ни липсват резерви в състава. Трябват ни поне 2-3 състезатели, за да поддържаме темпото на игра. За разрешаване на този проблем има два варианта. Единият е да бъдат привлечени чужденци, за което е необходим финансов ресурс, с какъвто клубът не разполага. Другият е да използваме наши кадри, което аз предпочитам. Има израстване на наши състезатели при набор 97, но е необходимо време", заяви старши треньорът на мъжкия тим Петър Йонов. Председателят на СКВТ "Черноморец" допълни, че амбициите и възможностите на състезателите са големи и отборът няма да спре до тук. 
В квалификацията на басейн "Диана" в столицата участваха общо 11 отбора. Следващият турнир от държавното първенство за мъже ще се проведе през юли, а финалният плейоф за титлата ще се играе през месец август.