Зооченгетата започнаха да глобяват, 7 вече изгоряха

Мисия Бургас

05-04-2013, 06:09

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Разхождането в забранени площи и непочистването след домашния питомец - основните провинения на бургазлии

7 констативни протокола и акта за извършени нарушения съставиха до края на миналата седмица зоополицаите, които започнаха работа в града от средата на февруари.

"Най-често търсят съдействие и се оплакват от стопани, които пускат питомците си в зелените площи и не почистват след тях. Има случаи когато се пускат свободно животните да тичат в забранени райони, вместо в специално изградените за целта от общината. Не малък брой от сигналите, които постъпват са насочени към стопани, които отглеждат животините си в апартамените си и не им осигуряват необходимите условия и кучетата лаят, предизвикват шум и тормозят съседите. За тези три направления са предвидени и се налагат санкции в размер от 20 до 200 лв.", каза за Burgasutre шефът на дирекция “Околна среда” към общината Павлин Михов.

Основната част от задълженията на инспекторите е свързана с информиране на собствениците относно изискванията на Закона за ветиринарно-медицинската дейсност и Закона за защита на животните и какви са задълженията на притежателите на домашни кучета.

"Инпекторите налагат контрол по отношение на тези два нормативни документа и наредбата за опазване на обществения ред- налагане на сакции, извеждане на животните на разходка и непочистване след кучетата. Извеждане на едри породи без намордник, нерегистрирани животни, тоест животни, на които не е поставен микрочип и не е извършена надлежната регистрация", пропомни Михов основните направления, по които работят зоополицаите в Бургас.