Добро утро, петък е!

Мисия Пловдив

05-04-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва на 5 април в Пловдив

Денят ще ни зарадва с температури до 21 градуса. За Пловдив метеоролозите предупреждават за слаб дъж и облаци.

В 10.00 часа на ул. "Гладстон" до Градския дом на културата ще започне изграждането на първата от новите спирки на градския транспорт. Ще присъства заместник-кметът инж. Димитър Кацарски.

В 11.00 часа Стефан Цанков, зам. кмет на Община Марица, ще представи хода на изпълнение на проекта „Модернизиране на кариерното развитие на служителите от общинската администрация чрез учене през целия живот”.

В срещата участие ще вземат и партньорите по проекта –  Карло Панцера - кмет на Община Вобарно, Република Италия, Давид Салдони - кмет на Община Сайент, Кралство Испания и Жауме Казалс - кмет на Община Навас, Кралство Испания.

В 11.00 часа пред сградата на ДКЦ I директорът на „Социално подпомагане”- Пловдив Надя Танева и кметът на район „Централен” Райна Петрова ще се срещнат с Национално сдружение на хора с увреждания „Надежда за достоен живот”. Хората ще поставят своите проблеми. За тях ще има осигурени млечни продукти.

От 12.30 ч. в Медицински университет – Пловдив ще се проведе интердисциплинарна научна конференция на тема: „Мултифасетен поглед върху детското развитие“.

Лектори ще бъдат специалисти по анатомия, биология, генетика, детска неврология, детска психиатрия, психология, педагогика и правни науки. Целта на конференцията е да прехвърли мостове между различните области на знанието, ангажирани с изучаване на нормалното и абнормното развитие на детето.

В 14.00 часа започва общото събрание на Районата лекарска колегия – Пловдив. Дневният ред включва приеане на промени в Устава, отчет на бюджета за 2012 и приемане на финансовата рамка за тази година.

Днес ще има два извънредни полета до Лондон. По този начин туристите, дошли за великденските празници до България, ще имат възможност да се приберат по родните си места.

От края на март летището договори изпълнението на два редовни полета седмично до Франкфурт. Вече се изпълняват и по три редовни полета от Лондон до Пловдив и обратно в дните вторник, четвъртък и събота.

В 18 часа лекарите дават коктейл по случай 7 април – Международен Ден на здравето.

По повод Семицата на гората  и тази година в ОДЗ ”Щастливо детство” в Източен децата, техните родители и учители  ще засаждат дръвчета, за които всички ще полагат специални грижи. Фиданките са осигурени  от кмета Петър Петров, а работници от „Градини и паркове” и всички гости ще помагат на малчуганите. Събитието започва в 10.30 ч.

115 години отбелязва читалище „Просвета - 1898" в с. Катуница, Пловдивско. По случай юбилея днес в 18 часа, концерт ще изнесат местната Женска певческа група „Чая” и  Танцов състав „Ягода” – с. Ягодово.

Премиерите в кината

Цветът на хамелеона (2012)

Код: Олимп (2013)

Скитница (2013).