Грешките, от които дебелеем

Животът

05-04-2013, 08:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дръжте под око калориите

Когато си похапвате между основните хранения, има голяма вероятност да допуснете грешки, от които определено можете да качите килограми. В повечето случаи не усещате, когато ги допускате и нямате идея, че ще ви навредят.

Независимо дали се опитвате да поддържате теглото си или искате да отслабнете драстично, определено сте чували съветите да се хапва по малко между храненията, за да се задоволи глада, но и да се изгарят мазнини. Въпреки това, подобно на всички добри съвети, изпълнението не е толкова лесно, а и последиците са малко по-различни. Това леко разминаване, което се получава, води до не малко грешки. Сега ще се фокусираме върху най-често допусканите грешки и това как можем да ги избегнем.

Качество на похапването

Похапването може би ви изглежда като страхотен начин да си осигурявате храна без да проваляте усилията, които сте полагали до момента. Ако обаче решите да се насочите към алтернативите с малка хранителна стойност, рискувате само да изострите глада си вместо да се тонизирате, а по-късно има голяма вероятност да преядете с основното, за да компенсирате. И ето тук се появява грешка номер едно. За да се избегне, избирайте храни богати на хранителни вещества и дръжте под око общият брой на калориите.

Използване на похапванията, като мини ястия

Ако сте пропуснали закуската, може би ви се струва удачно да комбинирате пропуснатото с леката храна, за да наваксате? Грешка номер две. Тази стратегия е много опасна. Бъдете сигурни да планирате добре храненето си и да избягвате непредвидени промени.

Съсредоточаване само върху сухите храни

Фактът, че смятате, че течните храни като супите не съдържат същото количество хранителни вещества и се придържате към сухите храни поради причината, е основна грешка. Също така водата от зеленчуците и плодовете може да се окаже също толкова удовлетворяваща, както и останалите храни, а също ще ви помогне да спестите някоя и друга калория. Придържайте се към суровите зеленчуци и плодове.

Малките изкушения

Дали ще са сладки за децата или пък някакви ядки, които колегите ти са донесли на работното място няма никаква значение. Въобще не си въобразявайте, че те са безобидни. Не губете концентрация дори за миг и помнете, че тези малки дяволски творения също съдържат калории. По-добре се придържайте към хранителният си режим, който не ги включва.

Избягване на предтренировъчните хапвания

Мислите си за това колко труд сте положили до сега да опазите теглото си. Целта ви е да свалите още килограми, но в комбинация с усещането за трудност при тренировките, това да пропуснете хапването ви се струва доста удачно, нали? И докато пребогатите ястия са лош избор се оказва същото и за това да прескочите хапването. Двете са равносилни. Хапнете нещо леко и питателно и няма да имате проблеми./Списание Пудриера