Пиянката Депардийо застава пред съда днес

Булевард

05-04-2013, 10:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Актьорът ще отговаря за шофиране на градус

Жерар Депардийо трябва да се яви днес в парижки съд за шофиране след употреба на алкохол, но не е ясно дали ексцентричният актьор ще се представи пред служителите на Темида.

При предишното гледане на делото през януари звездата от Сирано дьо Бержерак не се появи с оправданието, че снимал в Черна гора филм, в който се превъплъщава в екс шефа на МВФ Доминик Строс-Кан.

През последните няколко месеца Депардийо стана световна знаменитост не с някоя роля, а с преселническите си акции. Първо се премести в Белгия, а след това взе руско гражданство. Така той демонстрира несъгласието си с плановете на френския данък богатство – при доходи над 1 млн. евро годишно налогът върху тях ще е 74%.

Ако продължи да не се явява пред съда, Жерар рискува да бъде обявен за издирване и принудително доведен в съдебната зала. Очаква се 64-годишният актьор да си признае вината, след което ще плати глоба и ще му бъдат отнети точки от талона. Той беше хванат в крачка през ноември 2012 г., след като падна от мотопеда си и беше установено, че има в кръвта си три пъти по-висока от допустимата концентрация алкохол.

Френският премиер Жан-Марк Аро определи изселването на Депардийо като "патетично". На това актьорът отговори с интервю за белгийските медии през април, в което определи Франция като жалка, а сънародниците си нарече французите като отегчителни.