Радуканов: Вярвам в себе си, но не съм Копърфийлд

Спорт

05-04-2013, 13:24

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Аз най-много страдам за Купата, трябва ми време, каза Милен

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов даде прочувствена пресконференция след загубата от Локо София с 0:1 за Купата на България и преди мача за първенство с Ботев Враца. Младият специалист поиска време, за да реализира прановете си в ЦСКА.

"Имахме ден за работа, проведохме тренировка, поговорихме си с играчите. Казахме си най-важните неща, днес ще обърнем внимание на грешките от мача с Локо. Надявам се да има спокойствие у футболистите, гледам напред. Искрено се надявам да са си направили самооценка. Заедно с тях трябва да си вземем поуки, за да сме по-добре занапред. Настроението вчера не беше на ниво, което е нормално. Във футбола е така. И по-опитни от мен са го казвали - няма вчера и утре, има днес. Вдигаме главите и печелим във Враца. Да се вайкаме и да плачем цял ден, няма полза. Важното е да има изводи и поука", започна Милен.

"Разчитаме на всички 27 картотекирани играчи. Имам им доверие и аз съм отговорен за тяхното представяне. Заставам зад тях и си мисля, че ни предстоят добри дни. Не мисля за моя пост. Дошъл съм да работя. От първия ден се опитвам да променя манталитета на футболистите. С Паро Никодимов си говорим, той е доволен от работата ми. Това ми дава едно спокойствие. Сега преследваме следващата цел - шампионската титла", заяви Радуканов.

"Важно е да си изградим къщичката от основите. Проблеми има много - от работа, изграждане стил на игра. На някои постове нямаме равностойни смени. Трябва да взимаме важни решения за следващите мачове. Не може за три седмици да се оправя, не съм Дейвид Копърфийлд. Понякога има стъпка назад, за да направиш две напред. Не бягам от отговорност. Вярвам във всички футболисти, ще се справя и ще побеждаваме. За да съм тук, значи съм работил много и съм учил много. Всеки ден трябва да се раздавам максимално, това правя. Набивам в главите на играчите какво, как и защо да направят. Не става за ден, надявам се на търпение и да ми дадат време. Ще има много упреци кой и защо трябва да играе. Всеки си има различно мнение, накрая решава треньорът. Постигнах си мястото тук с труд и учене. Оптимист съм, искам да се развивам и ЦСКА да изглежда по друг начин. Мога да го направя.  Поех нещата в движение, трудно е. В първите два мача загатнахме, че можем да оправим нещата. Болно ми е за Купата, надявах се да я спечеля пак. Аз съм най-разочарован от всички, че това не се случи", добави той.

"Мартин Камбуров не тренира пълноценно, има проблеми. Станко Йовчев е трайно контузен. Уважавам всеки противник, в това число и Ботев Враца. Ще играят на върха на възможностите си срещу ЦСКА. Най-важното е ние да играем добре. Тогава можем да победим всеки отбор в България. Най-много разчитам на себе си. Аз съм вярващ човек. Това, което си направиш ти, това е! Най-важен си ти! Когато не си готов, имаш проблеми", завърши треньорът на ЦСКА.