Брат съсече с брадва сестра си за едната чест. 15 пъти (СНИМКИ)

Свят

05-04-2013, 15:00

Снимка:

Corbis

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Покъртителната история на едно пакистанско момиче, омъжено на 12 години

Семейството на 17-годишната Гул Мена се отрича от нея, след като тя избягала от принудителен брак, а брат й нарязал лицето й с брадва. Момичето казва, че предпочита смъртта, отколкото да остане жива след подобен инцидент.

"Семейството ми ме удряше, когато посмеех да се оплача", разказва тя покъртителната си история пред CNN. "Те ми казваха, че принадлежа на къщата на съпруга ми – това е моят живот".

Когато била на 12, вместо да я изпратят на училище в Пакистан, родителите на Гул Мена я принуждават да се омъжи за 60-годишен мъж. През ноември миналата година, момичето бяга от дома на съпруга си с млад афганистанец. Тръгва за Джалалабад.

"Мразех живота си и трябваше да избягам", казва тя. Гул знаела, че родителите и съпругът й ще я търсят, но не подозирала, че ще й се случи всичко това. Напротив, тя смятала, че бъдещето й ще е светло.

Скоро обаче брат й намира двойката. Убива приятеля на сестра си с брадва, след което започва да удря нея – 15 пъти без да спира.

Той се върнал при семейството си, мислейки, че е убил сестра си, тъй като я оставил да лежи в локва кръв в и с раздробен череп. Хирурзи едва я спасяват след загубата на толкова много кръв. Но Гул е отритната от семейството си и пакистанските власти не искали да я подкрепят при тези обстоятелства, допълва CNN.

Докторите в болницата платили за лекарствата й. След това благотворителната организация "Women for Afghan Women" я завеждат в приют в Кабул. 

"Опитах да се самоубия на няколко пъти, след като пристигнах в приюта, но те не ми дадоха... Но аз толкова се срамувам", завършва разказа си младото и обезобразено до неузнаваемост момиче.